Vår profil

Bilde av skolen

Totalt har skolen skoleåret 17-18  30 klasser, ca 550 elever og ca. 85 tilsatte. Skolen satser på kvalitetsutvikling ved bruk av IKT i opplæringen og bruker læringsplattformen i alle fag. Skolen er basert på teamorganisering og fleksible læringsarenaer der samarbeid og evnen til å se på muligheter er nøkkelord.

Skolen ønsker å ansette pedagoger med erfaring fra læringsfremmende bruk av IKT og teamarbeid. 
Skolens visjon er Mestring - Mangfold - Miljø. 

Skolens historie

Skolen ble opprettet i 1964 som Bøler realskole med tilbud også som framhaldsskole. Skolen hadde opprinnelig 14 realskoleklasser, med elever fra mange steder i byen. På det meste hadde skolen 1100 elever. I 1973 fikk skolen to gymnasklasser, og i løpet av skoleåret 1976/77 fikk skolen sitt nåværende navn. Ulsrud videregående fikk senere klasser i handel- og kontorfag.

Ulsrud har tradisjonelt stått sterkt innenfor økonomiske fag, og har sammen med Oslo Handelsgymnasium vært eneste skole i Oslo med økonomisk retning. Ulsrud har også vært eneste skole i Oslo som har tilbudt reklame og etablererkunnskap som studieretningsfag.Skolen har lang tradisjon med utveksling av elever på VG2  til England. Vi har t.o.m. skoleåret 16-17 hatt et godt tilbud i Cambridge før dette hadde vi avtale med The Bournemouth and Poole College of Further Education i Bournemouth.

Ulsrud videregående skole var nasjonal demonstrasjonsskole for skoleårene 2006-2008.

I anledning skolens 50 års jubileum i 2014 gikk Ulsrud videregående skole i 17. mai toget for første gang som videregående skole.

Fakta om Ulsrud

  • Åpnet i 1964 som Bøler ungdomsskole
  • 1976 endret navn til Ulsrud videregående skole
  • Nasjonal demonstrasjonsskole 2006-2008
  • Tre programområder: Studiespesialsiering, Idrett og Helse- og oppvekst
  • Om lag 600 elever

Visjon: Mestring - Mangfold og Miljø

Drawing of a city