Vår profil

Bilde av skolen

Totalt har skolen skoleåret 16-17 31 klasser, ca 640 elever og ca. 90 tilsatte. Skolen satser på kvalitetsutvikling ved bruk av IKT i opplæringen og bruker læringsplattformen i alle fag. Skolen er basert på teamorganisering og fleksible læringsarenaer der samarbeid og evnen til å se på muligheter er nøkkelord. Skolen ønsker å ansette pedagoger med erfaring fra læringsfremmende bruk av IKT og teamarbeid. Skolens visjon er Mestring - Mangfold - Miljø.

VG2 i Cambridge

Gjennom Ulsrud videregående skole er det mulig å ta andre året i Cambridge i England. Undervisningen her er på engelsk, men elevene følger norske læreplaner.

Skolens historie

Skolen ble opprettet i 1964 som Bøler realskole med tilbud også som framhaldsskole. Skolen hadde opprinnelig 14 realskoleklasser, med elever fra mange steder i byen. På det meste hadde skolen 1100 elever. I 1973 fikk skolen to gymnasklasser, og i løpet av skoleåret 1976/77 fikk skolen sitt nåværende navn. Ulsrud videregående fikk senere klasser i handel- og kontorfag.

Ulsrud har tradisjonelt stått sterkt innenfor økonomiske fag, og har sammen med Oslo Handelsgymnasium vært eneste skole i Oslo med økonomisk retning. Ulsrud har også vært eneste skole i Oslo som har tilbudt reklame og etablererkunnskap som studieretningsfag.

Skolen har lang tradisjon med utveksling av elever på VG2  til England. Før dagens tilbud i Cambridge hadde vi avtale med The Bournemouth and Poole College of Further Education i Bournemouth.

Ulsrud videregående skole var nasjonal demonstrasjonsskole for skoleårene 2006-2008.

I anledning skolens 50 års jubileum i 2014 gikk Ulsrud videregående skole i 17. mai toget for første gang som videregående skole.

Fakta om Ulsrud

• Åpnet i 1964 som Bøler ungdomsskole