Med programfag friluftsliv til Finse

Elever bygger iglo

Det blåste stiv kuling som økte på utover dagen. Det var godt vi hadde vinden i ryggen da vi med tunge sekker gikk 7 kilometer på ski inn til Kongsnut der vi skulle ha basen vår.
Etter å ha installert oss i den tidligere vokterboligen (hus for ingeniørene som bygde Bergensbanen), begynte graving av snøhuler og oppsetting av telt. Det var langt mer behagelig å grave snøhule enn å sette opp telt i 17s/m vind.

Søndag fortsatte snøhulegravingen og bygging av iglo. Været ble betraktelig bedre og det ble riktig hyggelig utover når sola skinte og snøhulene etter hvert kom på plass.
Da det ikke var noe vann på hytta, var dette også en stor jobb. En gruppe elever var med på å finne overvann til drikke og matlaging på et av vannene i nærheten. En elev hadde kontinuerlig ansvar for å hente vann til hele gruppa.

På kvelden gikk vi for å se på solnedgangen. Det var fin skare og derfor ble det også en tur med aking og lek på snøen. Slitne og fornøyde elever la seg i godt konsturerte snøhuler. Det var stolte lærere (og elever) som sa god natt. Stjernehimmelen var klar og flott, det kunne se ut som været var med oss inn i neste dag.
På mandag ble det en fantastisk tur tilbake inn mot Hardangerjøkulen. Det var vindstille og sol. Noe krevende forhold i form av hard snø, men elevene klarte seg kjempefint. Finse lå der i sin flotteste drakt.

Tusen takk for tur! En opplevelse å være på tur med dere.
Hilsen Lin og Henrik

Elever på ski