Englandsklassen forbereder seg

Elever ved Nobels fredssenter

Som en del av det faglige fikk elevene besøke Nobels fredssenter, hvor de kunne oppleve to forskjellige utstillinger. Begge dekker temaer som er relevant for «Global Challenges», en del av pensum i internasjonal engelsk.
Den første, «Klimalab», er inspirert av fredprisens far Alfred Nobel og hans ide om å handle til «menneskehetens største nytte» og av fredsprisvinnerne Wangari Maathai, Al Gore og FNs klimapanel, som alle mottok fredsprisen for sitt arbeid for å bekjempe klimaendringene. Ikke minst var det mye om skolestreik og bevegelsen inspirert av den 16 år gamle svenske klimaaktivisten Greta Thunberg. Klimakrisen angår oss alle, og det er opp til oss å finne løsningene sammen.
Elevene var også innom «Kroppen som slagmark», en utstilling som handler om seksuell vold som våpen i krig, og om fredsprisvinnernes kamp for å hjelpe de overlevende og stille overgriperne til ansvar. Denis Mukwege er den kongolesiske legen som har hjulpet tusenvis av ofre for seksuell vold. Den irakiske jesidikvinnen Nadia Murad er selv en overlevende etter seksuell vold. Hun klarte å rømme etter tre måneder i fangenskap hos IS. Alle var dypt berørt, og vitneforklaringene og bildene gjorde et varig inntrykk.

Elevene reiser til England onsdag 28. august og gleder seg til å komme i gang med skoleåret i England!

Fred R. Marchesi