Toppidrett eller Breddeidrett

Håndballjenter

Ulsrud vgs har høy kompetanse og gir et spesielt godt tilbud innen følgende idretter:

• 2 trenere med bred spiller-  og trenererfaring.
  • Trener inne i Manglerudhallen om vinteren.
  • Utendørs kunstgressbane på Haraløkka vår og høst.

Håndball

• Øktene ledes av Sorina Teodorovic, tidligere spiller i Bækkelaget og kåret til verdens beste spiller under
    VM 95. Mer enn 300 landskamper.
  • Treningene gjennomføres i Bølerhallen.
  • Nært samarbeid med lokale klubber.

Ishockey

• Trener er Espen Sæther, tidl. ass. trener på U16 – landslaget.
  • Benytter Manglerud ishall.
  • På is fra 08.30 – 10.00, barmark fra 10.15 – 11.00

Hvert skoleår gjøres det en vurdering om vi kan tilby egne toppidrettsgrupper når det er nok antall elever som ønsker en type toppidrett. Det må være tilstrekkelig antall elever for at gruppene skal opprettes og settes inn lærerressurs på disse. Eksempelvis et minimum antall på 8 ishockey- eller basketballspillere.

Elever som ønsker toppidrett der det kun er 1-3 elever med samme idrett, vil falle inn under en toppidrettsgruppe som har flere utøvere fra for ekspempel individuelle idretter. Disse elevene trener primært på skolen, men de kan også trene i sin egen klubb med oppfølging fra en lærer fra skolen.

Elever som velger Toppidrett individuell må selv vurdere sammen med foresatte og trener om det er hensiktsmessig å ha dette faget. Kravet for å velge dette faget er at man er en aktiv utøver, trener seriøst på fritiden og konkurrerer i sin idrett.

Dersom du har en mer allsidig idrettslig interesse, kan du i stedet for toppidrett velge breddeidrett.

Vi legger forholdene til rette for seriøse utøvere, uansett idrett!

Les mer om idrettfagene og om programområde for idrett

Fakta toppidrett

• To økter i uka hvor du trener kun din spesialidrett.
    Mulighet for 3 økter i 2. og 3. klasse.
  • Du lærer i tillegg å planlegge egen trening, og får kunnskap om hvilke krav som stilles til holdninger, livsstil og kosthold hos en toppidrettsutøver.
  • Treningsleir i utlandet
  • Heldagsbesøk på Olympiatoppen.
  • Klubb – besøk hos ulike toppidrettsklubber

Fakta breddeidrett

• Emnekurs over 4 – 8 uker innen ulike spennende og mer utfordrende idrettsaktiviteter.
  • Vi legger opp til idretter og aktiviteter som stiller større krav enn de mer tradisjonelle aktivitetene i faget aktivitetslære. Eksempelvis: klatring, kampsport, basistrening, ulike vannaktiviteter, trampett/apparatturn osv.